FOLLOW YOUR NOSE - VRIJDAG 19 MAART TOT EN MET ZONDAG 21 MAART 2021

Van vrijdagnamiddag (afterwork) tot zondagavond palmen drie kleurrijke dames, vergezeld door een Blauwe Wolk (en zijn roodborstige vogel Robin Asterisk*) de Sint-Niklase Nylonfabrik in.

Wij organiseren komend weekend een cultureel evenement met steun van de overheid omdat het vandaag niet eenvoudig is je kunsten aan de man, of aan de vrouw te helpen én om nog eens wat beeldig vuurwerk af te schieten (waar we ons allen aan op kunnen trekken). Wij beloven dus een 'Opkrikkertje' en er is heel wat te zien.

Er is vakmanschap, of beter vakvrouwschap. Het ruikt er (zelfs door een mondmasker) naar fragiliteit, zachtheid, humor en verbeelding. Er zijn meesterlijke objecten uit glas, hout, keramiek en textiel te zien. Er zijn foto's. Er is taal met een zweem van poëzie. We gooien alles in de strijd om even de scherpe hoekje en kantjes van onze tijd te vijlen. Er zijn boeken en boekjes, kleurrijke zakken, geestrijke (alcoholvrije) flessen en de Beste Beetjes* van atelierrestanten kan je (laten) afwegen (met prijszettinkje* naar gewichtigheid).

Je kan er het taalkunstig Blauwblad inkijken en je abonneren. Of je gaat naar huis met een fleurig* artistiek object of een cadeau (een donsovertrek van Emma Thyssen & Sarah Corynen?) voor je kroost…

Kortom, wij hebben zelf ook onze Beste Beetjes* voorgezet en onze neuzen wijzen alle vier naar een opbeurend, recreatief* bezoek.

Ontmoet de kunstenaars op vrijdag 19 - zaterdag 20 - zondag 21 maart!

Emma Thyssen portretteert haar op kindermaat gepubliceerde gedachten. En vaak vergroot ze een hersenkronkel uit, terwijl ze jou schaakmat zet, met haar tekenende verbeelding.

Sarah Corynen beschildert en knutselt theatrale oneliners, als gebakken klei en onderneemt initiatieven die – als je jouw neus mag geloven – ruiken naar meer. 

Ilse Van Roy kijkt door de werkelijkheid heen en past daar steeds een mouw aan. Ze blaast bellen van glas en breidt of stikt daar soms zelfs een eigenzinnige strik aan. 

Wim Wauman staat garant voor verknipt fineerwerk, houterig vuurwerk en verstrooide woorden. Als gediplomeerd doctor (in de kunsten) schrijft hij graag beeldige medicijnen voor ‘onze toekomst’ voor. #Blauwhaus

Locatie: NYLONFABRIK, Lindenstraat 90B te 9100 Sint-Niklaas

Vrijdag 19 maart 16u - 21u / Zaterdag 20 maart 16u - 21u / Zondag 21 maart 14u - 19u*

*Corona protocol > Registratie bij aankomst verplicht > Ontsmetting en zeep aanwezig > Er worden maximum 20 bezoekers tegelijk toegelaten > Vergeet je mondmasker niet! (wegwerpmaskers aanwezig)

Follow Your Nose

Follow Your Nose

POSTCARD_FOLLOWYOURNOSE_2021_GRAPH_VERSO-01.jpg